Nordica advokaat Estonian Airi endiste töötajate kohtuasjast: mõni neist teenib siiani igakuiselt 10 000 eurot (13)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardaleminek ühele Estonian Airi viimastest lendudest 6. novembril 2015. aastal.
Pardaleminek ühele Estonian Airi viimastest lendudest 6. novembril 2015. aastal. Foto: Sander Ilvest

Estonian Airi endiste töötajate kohtuasjas lennufirma mantlipärija Nordica vastu leiab viimast kohtus esindav  Jaanus Mody, et 2015. aasta lõpus hingusele läinud rahvusliku lennufirma endised töötajad on läinud «õigusliku» väljapressimise teed ega vääri kaastunnet, mida nad püüavad avalikkuselt saada.

«Kui ajakirjanduses üritavad hagejad jätta endast mulje kui väärkoheldud ja sotsiaalse ebaõigluse all kannatavad töötud, siis tegelikkus on kardinaalselt erinev,» kirjutab Mody ERRi uudisteportaali arvamusloos.

Nordica esindaja märgib, et selle näol, mida Estonian Airi endised töötajad teevad, on tegemist «õigusliku» väljapressimise taktikaga, millega kahjustatakse Eestile oluliselt tähtsamaid väärtusi kui mõne aktivisti poolt üles köetud soov teenida suhteliselt kõrge palgaga inimestele üsna suuri lisahüvitisi.

Toetamaks oma argumenti toob ta välja, et kuigi Estonian Airi endiste töötajate hagi on kohtumenetluses olnud juba kaheksa kuud, on nad tegelenud vaid sellega, et saavutada mistahes vahenditega Nordica arvete arestimine, esitades viimati sellesisulise nõude juba neljandat korda.

«Peame mõistma, et hagejate näol on tegemist kõrgepalgaliste professionaalidega, kellel pole probleemi töö leidmisega. Nii mõnigi teenis siis ja teenib ka praegu 10 000 eurot kuus,» nendib Mody. 

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles