Tõniste: Keskerakonna pensionitõus võtaks igaühe taskust 60 eurot kuus (27)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Konstantin Sednev

Rahandusminister Toomas Tõniste (IRL) peab Keskerakonna erakorralist pensionitõusu plaani ebareaalseks ning ta ütles, et selle kinnimaksmiseks oleks vaja iga inimese taskust 60 eurot kuus.

«Näha on, et valimised lähenevad. Tegemist on toreda, aga väga kalli valimislubadusega. Hinnanguliselt maksab see kuskil 500 miljonit eurot. Siin tuleb silmas pidada, et keegi peab ju selle lubaduse kinni maksma või peab leidma, kelle arvelt see lubadus täidetakse,» kommenteeris Tõniste ERRile.

Tema sõnul tähendaks see seda, et iga töötav inimene peaks iga kuu vähemalt 60 euro võrra oma kukrut kergendama. Ta kinnitas, et kindlasti ei ole tegemist täna koalitsioonis kokku lepitud plaaniga, kuna see väljub koalitsioonileppe raamidest. Lisaks viiks selline pensionitõus kohe eelarve tasakaalust välja. 

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles eelmisel nädalal ajalehele Lääne Elu, et pensionitõusu suurus oleks umbes 100 eurot ja see saaks teoks 2019. või 2020. aastal.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles