Galerii maksuameti «avastustest»: tuhanded salasigaretid kivivillas ja ohtlikud näpuvurrid (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliamet (MTA) pidas möödunud aastal piiril kinni hulgaliselt salasigarette, aga ka ohtlike näpuvurre ja krüptorahade kaevandamiseks mõeldud lisaseadmeid. 

Möödunud aastal avastas maksuamet piirilt 15,4 miljonit salasigaretti, 390 kilogrammi huuletubakat, 27 kilogrammi vesipiibutubakat ja 63 kilogrammi suitsetamistubakat. 

Narkootilisi aineid avastas maksuamet üle 135 kilogrammi, nende hulgas 4000 erinevat narkootilist ja psühhotroopset tabletti. Posti- ja kullersaadetistest saabunud narkootiliste ja psühhotroopsete ainete avastamise maht on kahe viimase aastaga kahekordistunud, küündides mullu üle 700 juhtumi. 

Kütusepettustest avastas MTA 89 eriotstarbelise diislikütuse väärkasutuse juhtumit. Piiril tuvastasid nad aktsiisivaba piirmäära ületavat kogust 1485 korral. Lisaks leidis amet viiel korral tanklas nõuetele mitte vastavat kütust. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles