«Aktuaalne kaamera»: krüptoraha buum on ka Eestis

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptoraha kaevandus. Foto on illustreeriv.
Krüptoraha kaevandus. Foto on illustreeriv. Foto: Evgeny Biyatov/Sputnik

Krüptoraha buum on ka Eestis - arvutipoed on videokaartidest tühjaks ostetud ning inimesed kaaluvad, kas säästud tasuks vahetada Bitcoinide või muu krüptoraha vastu.

Krüptoraha kaevandus on arvutipark, mis töötab 24 tundi ööpäevas, lahendades keerulisi matemaatilisi ülesandeid, vahendas «Aktuaalne kaamera. Nädal.»Krüptoraha kaevandamiseks kulub väga palju elektrit. Sellise kaevanduse elektriarve on enam kui tuhat eurot kuus, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Vanemad, kes kahtlustavad, et elektriarve on suureks läinud, vaadaku, millega nende lapsed tegelevad. Eriti, kellele just jõuludeks võimsad videokaardid kingitud on. 100 protsenti kaevavad,» ütles krüptoraha kaevanduse ehitanud Urmas. Tema sõnul on kaevandamine rahaliselt tasuv. «Kui me nüüd võtame aastast 2013 kuni tänaseni, siis videokaardid on ennast mitmekordselt tagasi teeninud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles