Kirjanik: töötavale pensionärile ei tohiks pensioni maksta (67)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Mari Saat.
Kirjanik Mari Saat. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Riik võiks loobuda pensioni maksmisest töötavatele pensionäridele ja selle arvelt suurendada mittetöötavate pensionäride pensione, pakub välja kirjanik Mari Saat.

Imestasin meie pensionisüsteemi üle juba kümne aasta eest – kui kuuekümneselt hakkasin pensionit saama, kirjutab Saat Äripäevas, lisades, et talle tuli üllatusena, et kuigi ta käis täiskohaga tööl edasi, maksti talle ka täispensionit. "Teadsin, et näiteks rikkas riigis Rootsis see nii ei ole: kui tahad pensionit saada, pead töölt ära tulema, ja minu teada on midagi sarnast enamikus arenenud riikides, kes on rikkamad kui meie. Ja nüüd meie, vaene väike Eesti, jaksab oma tööl käivatele pensionäridele täit pensioni maksta?!"imestab Saat.

Kirjaniku hinnangul on see riigi seisukohalt siiski liialt pillav. Saadi sõnul oleks loogilisem ja õiglasem ju variant, kus pensionit ei maksta neile, kes suudavad veel töötada  ja sellest tuleva kokkuhoiu arvel suurendatakse pensione mittetöötavatel pensionäridel.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (67)
Copy
Tagasi üles