Trump: minu ajal on loodud üle seitsme triljoni dollari uut rikkus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump Davosi majandusfoorumil kõnet pidamas.
USA president Donald Trump Davosi majandusfoorumil kõnet pidamas. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Täna pärastlõunal Davosi majandusfoorumil esinenud USA president Donald Trump alustas oma kõnet näidetega, kuidas aktsiaturg on tema presidendiks ajaks oleku ajal kasvanud. USA tuntuim aktsiaindeks on teinud selle aja jooksul 84 uut rekordit ning börsidel on loodud enam kui seitsme triljoni dollari väärtuses uut rikkust.

«Mitte kunagi pole USAs olnud paremat aega palkamiseks, ehitamiseks, investeerimiseks,» toonitas Trump. «Me oleme taas konkurentsivõimelised,» lisas ta.

Samas pehmendas Trump oma aastataguseid loosungeid toonitades, et Ameerika ennekõike, mis oli tema aasta tagasi esitatud inauguratsioonikõne kõige tugevam sõnum, ei tähenda Ameerika üksi.

«Ma usun Ameerikasse. Ameerika Ühendriikide presidendina asetan ma alati esikohale Ameerika. Just nagu kõikide teiste riikide liidrid peaksid asetama esikohale oma riigid. Aga see ei tähenda Ameerika üksi,» ütles Trump.

Trump kutsus üles ka globaalseid ettevõtteid USAsse äri tegema: «Tulge Ameerikasse, kus te saate luua ja ehitada.

Trump ütles ka, et toetab vabakaubandust juhul kui see on õiglane ja vastastiku kasulik.

«Ameerika Ühendriigid valmistavad kahepoolseteks vastastikku kasulikeks läbirääkimisteks kõikide riikidega,» ütles president. Eelmisel aastal loobus USA Vaikse ookeani kaubandusleppes osalemast kuid nüüd toonitas Trump, et USAl on juba vabakaubanduslepped mõnedega neist 11-st riigist ja «me kaalume nendega läbirääkimistega alustamist kas individuaalselt või grupina juhul kui see on kõikide huvides.»

Donald Trump oli 18 aastase vaheaja järel esimene USA president, kes külastas igal aastal toimuvat Davosi majandusfoorumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles