Töötukassa püüab eestlasi Iirimaalt tagasi tuua

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa pealinn Dublin.
Iirimaa pealinn Dublin. Foto: SCANPIX

Töötukassa tutvustab sel nädalal Eestis töötamise võimalusi rahvusvahelisel töömessil Iirimaal, kuna seal on palju töötuks jäänud eestlasi.


Mess leiab aset 19. ja 20. mail, ütles Marta Traks Euroopa Komisjoni poolt loodud töövahenduse võrgustiku Eures Eesti harust, mida koordineerib töötukassa.

«Iirimaa mess on selle suunitlusega, et teavitada neid inimesi, kes on Eestist läinud omal ajal Iirimaale ja on töötuks jäänud,» rääkis Traks. «Siinkohal meie eesmärk on neid teavitada, mis teenuseid pakub töötukassa. Näiteks töötushüvitise ekspordi-impordi võimalust - et kui inimesed soovivad Eestis tööd otsida, siis nad saavad 3 kuu jooksul seda teha nii, et säilib hüvitis, mis neile on Iirimaal määratud. Koostöös EASiga tutvustame ka erinevaid ettevõtlustoetusi. Üritame inimesed tagasi tuua.»

Töötukassa otsustas Traksi sõnul sellele messile minna just põhjusel, et Iirimaal on palju töötuks jäänud eestlasi. Samas tutvustab töötukassa seal Eestis töötamise võimalusi ka iirlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles