Maksuamet leidis Tallinna kõrtsist 4000 pudelit salaõlut (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kõrtsis müüdi Eesti maksumärkideta õlut.
Tallinna kõrtsis müüdi Eesti maksumärkideta õlut. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti maksu- ja tolliamet (MTA) konfiskeeris eelmisel nädalal ühest Tallinna baarist enam kui 4000 pudelit Eesti maksumärkideta õlut. Kust õlu toodud oli, on veel välja selgitamisel.

Soome uudisteportaal Tallinna24 kirjutas paar päeva tagasi lugeja pildil põhineva loo, kuidas ühte Tallinna kesklinna kõrtsi sisenesid kesköö paiku vormiriietuses tolliametnikud, kes koha läbi otsisid. Kaasa võtsid nad suure koguse lahjat alkoholi.

Maksuameti pressiesindaja Uku Tampere selgitas, et amet tegi läinud nädalal mitmetes Tallinna majutus- ja toitlustusettevõtetes pistelisi kontrolle. Eesmärk oli välja selgitada, kas ja kui paljud ettevõtted maksavad töötajatele ümbrikupalkasid.

Kontrolli käigus juhtusid tolliametnikud aga hiigelkoguse Eesti maksumärkideta õlle otsa. Tampere kinnitas, et kontrolli käigus leiti kokku 4277 erineva mahu ja nimetusega saatelehtedeta õlut. «Kontrollime nüüd, kas maksud on tasutud ja samuti selgitab välja alkoholi päritolu,» lisas ta. Kas alkohol pärines Lätist, pole hetkel teada.

Tampere sõnul teevad nad iga päev tollikontrolle, eesmärgiga tõkestada salasigarettide, keelatud esemete ja ainete toomist Eesti riiki. Ta rõhutas, et Lätist toodud alkoholi puhul on keelatud tegevuseks eeskätt selle edasimüümine.

Maksuameti kontrollid on keskendunud eelkõige toitlustus- ja meelelahutusasutustele, et välistada Eesti maksumärkideta alkoholi müüki. «Selliseid kontrolle on teostatud mitmetes kohtades üle Eesti ning mõnel korrad on käitlejate juurest leitud ka Läti maksumärkidega alkoholi,» tunnistas Tampere.

Samuti tehakse maanteel ebaseadusliku alkoholikäitlemise tuvastamiseks riskianalüüsi alusel suunatud kontrolli ja ka juhukontrolli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles