19-aastane bitcoin'i-miljonär tahab teha uue krüptovaluuta (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin muutub järjest populaarsemaks.
Bitcoin muutub järjest populaarsemaks. Foto: Irmantas Gelūnas/

19-aastane bitcoin’i-miljonär tahab koos endasuguste noorte bitcoin’iga rikastujatega teha uue krüptovaluuta, kirjutab BusinessInsider.

15-aastaselt kooli pooleli jätnud Erik Finmanist sai bitcoin’i-miljonär eelmisel aastal. Tema pettumus selle krüptovaluuta suhtes aga kasvab järjest, kuna sellega on tema arvates seotud liiga palju pettuseid ja poliitilisi mänge.

Seepärast on Finman hakanud enda ümber koondama teisi bitcoin’i-miljonäre, et luua uus krüptovaluuta.

Finmanil endal seisab bitcoin’is umbes neli miljonit dollarit. Tal on vara ka teistes krüptovaluutades ning isegi 400 000-dollariline pensionifond.

Oma edule vaatamata peab Finman aga n-ö esimese põlvkonna krüptovaluuta turgu korrumpeerunuks ning usub, et peagi saabub selles vallas midagi täiesti uut.

Finman on viimasel ajal mööda maailma ringi lennanud ning suhelnud bitcoin’i-miljonäridega Dubaist San Francisconi. Finmani sõnul on neil peagi küpsemas plaan uue krüptovaluuta loomiseks.

Uus valuuta peaks olema kõike seda, mida bitcoin praegu pole. Näiteks loodab Finman, et uus krüptovaluuta pole nii volatiilne kui bitcoin. Samuti peaksid sellega kauplemisel olema väiksemad tehingutasud.

Finmani kinnitusel peaks uus valuuta nõudma oma nn kaevandamisel vähem elektrienergiat. Bitcoin’i kaevandamine teatavasti on väga energiamahukas ning aitab sel kombel kaasa kliimasoojenemisele.

Finman ise ostis esimesed bitcoin’id juba 12-aastaselt, kui keegi veel selle edusse ei uskunud. Varakult sellesse valuutasse sisenejad on olnud ka teised praegused bitcoin’i-miljonärid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles