Inspektsioon pani kahtlasele makseasutusele päitsed pähe (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapesu. Foto on illustreeriv.
Rahapesu. Foto on illustreeriv. Foto: PantherMedia/Scanpix

Finantsinspektsioon tuvastas AS Talveaed nimelise makseasutuse tegevuses ulatuslikke rikkumisi ning piiras oluliselt firma tegevust. 

Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler ütles, et näiteks puudub Talveaial piisav ülevaade oma klientide tegevusprofiili, tehingu eesmärkide ja rahaliste vahendite päritolu kohta. See on aga otsene viide võimalikule rahapesule. 

Kessleri sõnul ei saa olukorra jätkumist määramatuks ajaks tolereerida, kuna see on risk Eesti finantssüsteemi usaldusväärsusele. Talveaial on aega neli kuud, et probleemid likvideerida, vastasel juhul võib ta tegevusloa sootuks kaotada. Praeguseks on finantsinspektsioon ettevõtte tegevusele olulised piirangud seadnud.

Talveaed paistis hiljuti silma ka sellega, et sai inspektsioonilt pea 20 000 eurot trahvi. Põhjuseks olid probleemid riskantsetele mitteresidentidele pakutavate teenustega. 

Talveaed pakub klientidele sissemakseid maksekontole ja maksekontolt sularaha väljavõtmist ja muid finantsteenuseid. Tegevusluba on ettevõttel alates 2016. aasta veebruarist. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles