Veel üks noor eestlane jõudis Forbesi mõjukasse edetabelisse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Aasmäe
Eva Aasmäe Foto: NAS

Kui äsja sai lugeda, et selleaastasesse Forbesi alla 30-aastaste edukate edetabelisse on jõudnud tehnoloogiavaldkonnas ka Taxify asutaja Markus Villig, siis tema kõrval leiab ühe eduka noore eestlase ka tööstusvaldkonna edetabelist.

Forbesi 30 alla 30-aastase tippjuhi seas tööstusvaldkonnas leiab norrakatele kuuluva, kuid Eestis tegutseva sensor-tehnoloogia kasvava (scale-up) ettevõtte Nordic Automation Systemsi 26-aastase tootearendusjuhi Eva Aasmäe.

«Aasmäe on olnud mitme Nordic Automation Systemsis (NAS) välja töötatud edukate toodete arendusjuht. Ettevõte keskendub tööstuse automatiseerimisele ja selliste andmete koondamisele, mis võimaldab ettevõtetel hoida aega kokku aeganõudvatelt käsitsi protsessidelt,» seisab Forbesi põhjenduses.

Ka tuuakse seal välja, et NASi toodete hulgas on erinevad sensortehnoloogiad, andmeanalüüs ja monitoorimislahendused. «Enne NASiga liitumist töötas ta ABBs mehhatroonika projektidega,» märgib mainekas majandusväljaanne.

Tallinnas töötaval Aasmäel on nii bakalaureuse- kui ka magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist. NASis on ta töötanud 2015. aasta veebruarist.

Ettevõte on täna spetsialiseerunud nii vee-, elektri-, soojuse- kui ka gaasinäidu lugemiseks mõeldud sensorite arendamisele ja tootmisele ning nn targa linna (smart city) tänavavalgustuse lahendustele.

2016. aasta alguses valiti NAS sTARTUp Day raames üheks neljast ambitsioonikamast idufirmast Eestis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles