Kuum kinnisvaraturg nõuab tänavu esimesed ohvrid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraarendus, taustal SEB Eesti peakontor.
Kinnisvaraarendus, taustal SEB Eesti peakontor. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui ostjad korterite hinna tõusuga kaasa ei lähe, võib tänavu näha esimesi pankrotistunud arendusi.

«Nad ostavad, aga ostjad ei tule hinnale sellises tempos järele, nagu on sisendhinnad eest ära liikunud,» ütles LVM Kinnisvara juht Ingmar Saksing, viidates sellele, et ostjad ei soovi enam iga hinnaga kinnisvara osta, vahendab Äripäev

Ka kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark tõdes, et ehitushindade kasv annab korterite hinna tõusu oma panuse. Kui aga nõudlus püsib tugev, võib siiski tema hinnangul prognoosida nii tehingute arvu kui ka hindade tõusu, seda aga kindlasti alla kümne protsendi. 

Toompark märkis, et seni on turul pakkumine ja müük enam-vähem tasakaalus, kuid tekib küsimus, kas see tasakaal ka säilib ning samal seisukohal on ka Saksing, kelle sõnul võivad ka esimesed pankrotid sel aastal ära tulla. 

«Ma arvan, et me näeme ka esimesi arenduste seiskumisi ja osa projektide puhul kindlasti langevaid hindasid,» põhjendas ta.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles