Vormel-1 äss Niki Lauda päästab omanimelist lennufirmat (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda ja Nico Rosberg.
Niki Lauda ja Nico Rosberg. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Endine Vormel-1 tšempion Niki Lauda tegi parima pakkumise Viini lennufirmale Niki Luftfahrt GmbH, mis sattus raskustesse pärast emafirma Air Berlin Plc kokkuvarisemist, vahendas Bloomberg.

Niki jäi ripakile mullu detsembris pärast seda, kui Deutsche Lufthansa AG, kes oli aidanud seda püsti hoida, tõmbus hankemenetlusest välja Euroopa Liidu konkurentsieeskirjade rikkumise tõttu.

Hiljem teatas suurim rahvusvaheline lennundusgrupp  IAG, et kavatses osta Niki varad oma Barcelonas tegutsevale Vuelingile just soodsa hinna tõttu. Kuid pankrotiprotsessi andmine Austria võimkonda nurjas selle kavatsuse.

Kolmekordne Vormel-1 meister, kes oleks  peaaegu hukkunud, kui tema Ferrari sattus 1976. aasta Saksamaa Grand Prix'il leekidesse, on nüüd võimeline Niki taastama pärast seda, kui Laudamotion GmbH valiti, et osta lennufirma  võlausaldajatelt välja. Ostuhinda ei avaldatud.

Nikis oli enne hätta sattumist 20 Airbus SE A321 lennukit ja 850 töötajat.

Lauda suudab ettevõtte märtsis taaskäivitada, ütles Austria transpordiminister Norbert Hofer ORFi raadiole.

IAG, kes algul pakkus Niki tehingu rahastamiseks 20 miljonit eurot ja 16 miljonit naela, avaldas pettumust, et ta ei saa lennufirmat lisada gruppi, kuhu kuuluvad ka Hispaania Iberia ja Aer Lingus Iirimaalt, kuid ka Vueling.

Lauda omandas Niki, varasema nimega Aero Lloyd Austria  ja  nimetas ümber 2003. aastal. Sellele järgnes koostöö Air Berliniga ning müüdi 2011. aastal suuremale partnerile. Ettevõte vedas Austria ja Saksamaa turiste Vahemere randadesse päikesetõusu nautima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles