Tesla juht Elon Musk jääb palgast ilma

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla juht Elon Musk Dubai automessil esinemas.
Tesla juht Elon Musk Dubai automessil esinemas. Foto: KARIM SAHIB/AFP/Scanpix

Tesla asutaja ja tegevjuht Elon Musk ei saa palka ega rahalist boonust ja muu kompensatsioonipakett on seotud finantseesmärkide täitmisega, teatas ettevõte.

Sellega lõpetas elektriautode tootja ka spekulatsioonid selle kohta, et Musk võiks Teslast varsti ära minna, sest eesmärgi saavutamiseks peab ta kas jääma ettevõtte tegevjuhiks või olema korraga nii aktiivne nõukogu esimees kui ka tootmisjuht.

«See kindlustab, et Elon jääb Tesla juhtkonna eesotsa pikaks ajaks, aga samal ajal loob ka paindlikkuse selleks, et millalgi tulevikus tuua teine tegevjuht, kes hakkab alluma Elonile,» teatas Tesla pressiteate vahendusel lisades, et praegu pole seda ette näha. Muski uus pikaajaline kompensatsiooniplaan töötati välja pärast seda, kui kauaoodatud mudel 3 tootmine ei suutnud järjest eesmärke täita. Viivitused ja raha põlemine panid muretsema Wall Streeti analüütikuid ja investoreid.

Muski ainus kompensatsioon jääb 100-protsendiliselt sõltuma aktsia hinnaliikumisest ja ta saab tasustatud ainult siis kui tulemused on väga head.

Uus kompensatsioonimehhanism koosneb 10-aasatsest aktsiaoptsioonide paketist, mis jagatakse 12 ossa.

«Selleks, et Elon saaks täielikult oma kompensatsiooni kätte, peaks Tesla turuväärtus kasvama 650 miljardi dollarini,» teatas Tesla. Praegu on ettevõtte turuväärtus 60 miljardit dollarit. Esimese optsiooni kättesaamiseks peaks Tesla väärtus kasvama 100 miljardi dollarini.

Elon Musk, kes on ka Tesla üks esimesi investoreid ja nõukogu esimees, on praegu ka selle suurim aktsionär omades 20 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles