Venelaste Telegram tuleb ajaloolise ICOga

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Durov
Pavel Durov Foto: SCANPIX

Venemaa suhtlusvõrgustik Telegram kavatseb veebruaris korraldada maailma suurima haardega ICO ehk virtuaalraha kaasamise.

Sõnumisaatmiskeskkonna looja Pavel Durov tahab ajaloo suurima ICOga koguda vähemalt 850 miljonit dollarit (lõppkokkuvõttes võib jutt käia märksa suuremast summast), et luua plokiahela platvorm TON (Telegram Open Network) ning selle abil anda välja oma krüptovaluuta. Durovi loodud ettevõttesse saavad esialgu raha paigutada suured fondid, kes on valmis investeerima minimaalselt 20 miljonit dollarit, veidi hiljem avaneb võimalus ka kõigile teistele, kirjutab Äripäev.

Telegramil on plaanis raha saada token'ite müügist ehk digitaalaktsiatest. Müük toimub kahes etapis. Esimene etapp on kinnine ja vaid professionaalsetele investoritele. Algul oli plaanis koguda 500 miljonit dollarit, kuid ülisuur huvi kergitas latti. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles