Hiina ja Lõuna-Korea on pahased USA uute importmaksude pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasinatele kehtib USAs nüüd impordimaks
Pesumasinatele kehtib USAs nüüd impordimaks Foto: SCANPIX

USA tootjad ning Hiina ja Lõuna-Korea on pahased uute importmaksude pärast, mille USA president Donald Trump kehtestas pesumasinatele ja päikesepaneelidele.

Ühendriikide valitsus kehtestas järgmiseks kolmeks aastaks pesumasinatele kuni 50-protsendise importmaksu ning järgmiseks neljaks aastaks päikesepaneelidele kuni 30-protsendise importmaksu.

USA kaubandusesindaja Robert Lighthizer ütles, et tariifid kehtestati pärast riigi «ammendavat» analüüsi, milles järeldati, et import «kahjustab tõsiselt» Ühendriikide tootjaid.

Soul teatas teisipäeval, et peab uusi tariife «ülemääraseks» ja kavatseb sammu vaidlustada Maailma Kaubandusorganisatsioonis (WTO). Lõuna-Koreal on USA-ga vabakaubanduslepe.

Peking väljendas «suurt rahulolematust» ja lubas kaitsta oma huve koos teiste WTO liikmetega, kuid konkreetsest vastusammust ei teatanud.

Sammu sarjas ka USA päikesepaneelitööstuse ühendus SEIA. Selle sõnul tekitavad tariifid "kriisi", mille tõttu kaob USA-s kuni 23 000 töökohta ja miljardite ulatuses investeeringuid. Lisaks ei aita need Ühendriikide tootjatel käia kaasas kasvava nõudlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles