BLRT Grupp moderniseerib kuus 12 500-tonnist laeva

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BLRT Grupp

BLRT Grupp ja Hollandi laevandusfirma Spliethoff's Bevrachtingskantoor B.V. allkirjastasid lepingu kuue  12500 tonnise kandevõimega laeva moderniseerimiseks. 

«Laevade ajakohastamine on alanud ning see kestab 2020. aasta alguseni. BLRTGrupi Tallinna ja Klaipeda laevatehased varustavad selle aja jooksul valdava osa Spliethoffi alustest puhastusseadmetega,» selgitab BLRT Repair Yards direktorite nõukogu esimees Andrejus Babachinas.

Septembris jõustus rahvusvaheline laevade ballastvee ja setete kontrolli ning käitlemise konventsioon (BWM), mille järgi peavad rahvusvahelisi vedusid tegevad laevad vahetama või puhastama ballastvett, et kaitsta merekeskkonda selle vee kaudu edasikanduvate võõrliikide eest.

Moderniseerimisprojektides kasutatakse tehnoloogilist lahendust GloEn-Patrol, mille arendaja on Lõuna-Korea ettevõte Panasia, kes on maailma suurim ballastvee käitlemissüsteemide tootja ja selle turu liider.

Need süsteemid on ühed keskkonnasõbralikumad tehnoloogilised lahendused mis tahes tüüpi laevadel rakendamiseks.

Lõuna-Korea firma Panasia on BLRT Grupi kauaaegne partner. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles