Metsafirmad tahavad maksukorra ringi teha

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt töötavad metsa- ja puidutööstustes kohalikud elanikud, kes ostavad kaupu ning tarbivad teenuseid lähipiirkonnas.
Peamiselt töötavad metsa- ja puidutööstustes kohalikud elanikud, kes ostavad kaupu ning tarbivad teenuseid lähipiirkonnas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Metsandusinimesed ootavad riigilt maksumuudatusi, mis tõmbaks välja metsamaterjali turul ringleva musta raha ning pumpaks lisaraha tööstusesse. 

Praegu peab metsaomanik raieõiguse müügil tasuma nii tulumaksu kui maamaksu, metsamaterjali ostul-müügil on aga levinud ümbrikus maksmine. Sarnases seisus oli hiljuti ka üüriturg, kus valdav osa tulust liikus mustalt. Et üürileandjad ka maksu maksaks, kehtib eelmisest aastast saadik uus kord, mille järgi võib füüsiline isik enda üüritulust kulude katteks 20 protsenti maha arvata. Tulemustega ollakse rahul ning nüüd leiavad metsandusinimesed, et korda tuleks teha ka metsaturg, kirjutab Äripäev.

Maksumuudatuse mõtte käis Äripäeva raadios välja metsamüügioksjoneid korraldava Timberi metsaspetsialist Kristel Asmer. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles