Euroala ministrid saavutasid kokkuleppe Kreekale raha eraldamise osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Eurotsooni rahandusministrid saavutasid kokkuleppe 6,7 miljardi euro Kreekale eraldamise, juhul kui Ateena viib lõpule vastuolulised streike ja proteste põhjustanud reformid.

Tegemist on viimase rahaeraldusega Kreeka kolmandas finantspäästeprogrammis alates 2010. aastast. «Kreeka suhtes on head uudised,» ütles eurotsooni 19 rahandusministrite kohtumist esmakordselt juhtinud Portugali minister Mario Centeno pressikonverentsil Brüsselis.

«See peegeldab tohutut jõupingutust ja suurepärast koostööd Kreeka valitsuse ja institutsioonide vahel, mis esindavad Kreeka kreeditore,» ütles Centeno.

Järgmine rahaeraldus aitab katta võlgade teenindamist ja suurendada Kreeka sularahareserve, ütles Portugali rahandusminister ja lisas, et eluliselt tähtis on tagada Kreeka täielik juurdepääs turule.

«Kui eurotsooni ametnikud on kontrollinud, et Kreeka on kõik temalt nõutud reformid ellu viinud, kantakse veebruaris Kreekale üle 5,7 miljonit eurot. Ülejäänud ühe miljardi saaks Ateena kätte hiljem kevadel,» märkis Centeno.

Centeno sõnul asub eurotsoon nüüd uurima võimalusi Kreeka tohutu võlakoorma vähendamiseks, mis ulatub 180 protsendini aastasest sisemajanduse kogutoodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles