Eesti tööstustoodang odavnes detsembris

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõusis toormetsa ja põllumajandussaaduste hind.
Tõusis toormetsa ja põllumajandussaaduste hind. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2017. aasta detsembris võrreldes novembriga -0,6 protsenti ja võrreldes 2016. aasta detsembriga 2,7 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas detsembris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hinnatõus puidutöötlemises ja kütteõlide tootmises.

2016. aasta detsembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, puidutöötlemises ja piimatoodete tootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta detsembris võrreldes novembriga -0,9 protsenti ja võrreldes 2016. aasta detsembriga 2,9 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes detsembris keskmisest enam ravimpreparaatide, turbatoodete ja elektroonikaseadmete hind, samal ajal tõusis toormetsa ja metallide hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta detsembris võrreldes novembriga 0,0 protsenti ja võrreldes 2016. aasta detsembriga 2,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes detsembris keskmisest enam elektrienergia, jalatsite ja nahktoodete, toiduainete ning metallide hind, samas tõusis toormetsa ja põllumajandussaaduste hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles