Leedo plaanib uuesti laevandusäri käima panna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuule Grupi juhi Vjatseslav Leedo uued ärid on Hiinas.
Tuule Grupi juhi Vjatseslav Leedo uued ärid on Hiinas. Foto: Tairo Lutter

Kuigi riik võttis mandri ja saarte vahelise mereühenduse üle, pole seni seda äri ajanud tuntud Saaremaa ärimehel Vjatšeslav Leedol plaanis «vesisest» ärist taanduda.

Möödunud aastal kasvatasid Tuule Grupis kõige enam käivet põllumajandusega tegelevad ettevõtted – pea 60 protsenti, grupi keskmine käibekasv on esialgsete andmete põhjal eelmise aastaga võrreldes 14–15 protsenti, kirjutab Saarte Hääl.

Tuule Grupi asutaja Vjatšeslav Leedo  sõnul jõudsid eelmisel aastal lõpule ümberkorraldused, mis tuli grupis teha seoses mandriühenduse korraldamise lõpetamisega. «Suur osa tublidest töötajatest, kelle olime sunnitud praamide opereerimiselt koondama, on tänaseks jõudnud tagasi gruppi teistele positsioonidele,» selgitas Leedo.

Leedo sõnul sai vabanenud ressursid, nii inimeste vaimse potentsiaali kui ka raha suunata valdkondadesse, kus majanduskasv on soodsa pinnase loonud, ja nagu käibekasv näitab, on see valik end õigustanud.

Laevanduses on Tuule Grupil sel aastal plaanis vastu võtta väljakutsed nii kauba- kui ka reisijateveo valdkonnas. «Saarlased on ühtehoidev rahvas ja plaanis on seljad kokku panna saarlaste toodangu otsevedudeks meritsi põhja- ja läänesuunal,» selgitas Leedo. «Ka mandri ja saarte omavahelises ühenduses on uusi tuuli puhumas ning Saaremaa Laevakompanii edulugu ja kompetentsus teevad Tuule Grupist kindlasti ühe väga tõsise kaasarääkija kõikvõimalikes arengutes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles