Bussid siin enam ei käi (5)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäosse ehitati suurest teest kõrvale jääv uus bussiterminal, kuid suurem osa Tallinna-Tartu busse ei vaevu sinna sisse pöörama.
Mäosse ehitati suurest teest kõrvale jääv uus bussiterminal, kuid suurem osa Tallinna-Tartu busse ei vaevu sinna sisse pöörama. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva õhtul on Põltsamaa kultuurikeskuses näiteringi proov kella 20–22. Rahvakultuurispetsialist Keiu Kess juhatab ümbruskonna harrastusnäitlejaid. Vaatab, kuidas laval käib metsavenna monoloog, endal kogu aeg peas küsimus: kuidas ma täna koju saan?

Ta elab Puurmanis, Põltsamaalt 20 kilomeetrit Tartu poole. Kuigi nii Põltsamaa kui Puurmani asuvad vähem kui kilomeetri kaugusel Tallinna-Tartu maanteest, tabas mõlema asula bussiliiklust eelmisel aastal nii karm kärbe, et Puurmanist ei välju ööpäevas Tallinna suunas enam ühtegi bussi. Põltsamaalt on selliseid käigus vaid kaks.

1980. aastate lõpus olid Põltsamaa ja Puurmani mõlemad ülitiheda bussiliiklusega asulad – näiteks on üht Puurmanit tutvustavas raamatus kirjas, et alevikku läbis ööpäevas 43 bussiliini, Tartusse võis sealt sõita 28 eri kellaajal. Tallinna läks paarkümmend bussi ööpäevas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles