Politsei keelas Gemaltol end Eestiga reklaamida (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvariskiga ID-kaart
Turvariskiga ID-kaart Foto: Erik Prozes

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) edastas vahetult enne aastavahetust veaga ID-kaartide tootjale Gemalto kirja, milles ei luba neil end enam Eesti e-riigiga reklaamida.

Nõustamisfirmalt Deloitte Legal tellitud abiga koostatud kiri saadeti teele 28. detsembril ning PPA andis selles teada, et võtab tagasi nende edastatud soovituskirjad Gemalto Oy-le, mida tootja oleks saanud kasutada uutele turgudele kandideerides, kirjutab portaal Geenius.

PPA toob kirjas välja, et Gemalto käitumine ja hoiakud ID-kaardi kriisi lahendamise valguses ei anna võimalust jätkata olukorraga, kus Eesti soovituskirjad oleksid endiselt tõesed ja usaldusväärsed. Vvajadusel pidi Gemalto soovituse tagasivõtust enda partnereid teavitama hiljemalt 15. jaanuariks.

Eesti ID-kaarte on viimased 15 aastat tarninud Šveitsi ettevõte Gemalto AG ja selle omandis olev Trüb AG, mille kiibilt leidsid teadlased mullu teoreetilise turvariski, mis ohustas ID-kaartide turvalisust.

Loe edasi Geeniusest

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles