Uberi endine juht müüb üle miljardi eest aktsiaid (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Travis Kalanick.
Travis Kalanick. Foto: Evan Agostini/AP

Jaapani telekomihiiglase Softbank juhitud konsortsium ostab Uberi senistelt aktsionäridelt ligemale kaheksa miljardi dollari eest aktsiaid. Müüjate hulka kuulub ka endine Uberi juht Travis Kalanick.

Juunis oma ameti paha pannud Kalanick müüb väidetavalt Softbankile enam kui 1,4 miljardi dollari eest aktsiaid, tehes temast viimaks miljardäri, vahendab BBC

Kalanick sunniti ametist taganema pärast tervet rida suuri skandaale, kuid mehel on ettevõttes endiselt väga palju võimu. Pärast aktsiate müüki jääb Kalanickule endiselt alles kusagil kolme miljardi väärtuses Uberi aktsiaid.

Konsortsium saab kaheksa miljardi eest omale Uberis 17,5 protsendilise osaluse. Kaheksast miljardist kusagil 1,25 miljardit investeeritakse uutesse aktsiatesse ja ülejäänud läheb praeguste investorite kätte.

Tehingu käigus kasvab praegune 11 nõukogu liikmest koosnev juhatus 17 nõukogu liikme peale, kellest kaks hakkavad esindama Softbanki investorite gruppi. Uberi jaoks on suure investeeringuga pärast aastat skandaale ja suuri kahjumeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles