Euroopa Liidu riikides ostetakse agaralt uusi autosid

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: carsontheweb.com

Hoolimata sellest, et detsembris uute sõiduautode müük Euroopa Liidus veidi langes, kasvas 2017. aasta kokkuvõttes müük 3,4 protsenti, teatas AMTEL.

Detsembris müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides veidi üle 1 miljoni uue sõiduauto, mida oli 4,9 protsenti vähem kui möödunud aasta detsembris. 2017. aasta kokkuvõttes müüdi aga Euroopas üle 15,1 miljoni uue sõiduauto ehk 3,4 protsenti enam kui 2016. aastal, mil müük piirdus 14,6 miljoni autoga.

Aasta kokkuvõttes jäid plusspoolele kõik suuremad turud, välja arvatud Suurbritannia, kus möödunud aastal müüdi 5,7 protsenti vähem uusi sõiduautosid kui 2016. aastal. Seevastu kasvas müük Saksamaal 2,7, Prantsusmaal 4,7, Itaalias 7,9 ja Hispaanias 7,7 protsenti.

Balti riikidest hiilgas müügitulemustega Leedu, kus uute sõiduautode turg kasvas koguni 27,3 protsenti. Ka Eestis kasvas müük jõudsalt 11,6 protsendi võrra, samas kui Lätis jäid kasvunumbrid veidi tagasihoidlikumaks, uusi autosid müüdi rohkem vaid 2 protsendi võrra. Soomes jäi müük enam-vähem 2016. aastal tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles