Teder: meie hädad algavad e-residentsusest (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale. Foto: Liis Treimann

Suurettevõtja Hillar Teder nimetas Ukraina otsust panna Eesti offshore-riikide nimekirja täielikuks õuduseks, mille üheks põhjuseks on meie e-residentsus. 

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, kuidas Ukraina pani meid alates sellest aastast salaja kahtlaste riikide nimekirja. Eesti välisministeerium ja Eesti saatkond Kiievis said otsusest teada 8. jaanuaril ja nad asusid kohe tegutsema.

Üks põhjus, miks Eesti maksuparadiiside nimekirja kanti, võib olla meie e-residentsuse projektis. Ukrainas äri ajav ettevõtja Hillar Teder ütles seepeale, et tema arvates on e-residentsus täielik jama, vahendas Äripäev.

«Seda pole kellelegi vaja. Võin öelda Küprose kogemuse põhjal, et e-residentsuse taolised asjad mõjutavad väga tugevalt kohtusüsteemi,» lisas ta. 

Ta selgitas, et kui me teeme Eestis ettevõtte loomise väga lihtsaks, siis tulevad esimesena siia aferistid, kes mõtlevad, et registreerivad firma Eestis, avavad pangas arve – olgu või Lätis – ja kandivad siia raha. «Kuid nende firmadega seotud kohtuprotsessid hakkavad toimuma Eestis. See koormab kõvasti meie kohtusüsteemi. Ilmselge, et vaidlusi tuleb väga palju. See on väga halb,» leidis suurettevõtja. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles