Tuhanded pensionärid võivad riigilt raha tagasi nõuda (10)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallidega pensionärid mullu märtsis Tallinnas Musumäel kevadet tervitamas.
Õhupallidega pensionärid mullu märtsis Tallinnas Musumäel kevadet tervitamas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tuhandetel pensionäridel on jäänud esitamata maksuvaba tulu avaldus, mis tähendab, et neil on õigus riigilt raha tagasi nõuda.

Maksuameti juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on kokku neid inimesi, kes on jätnud maksuvaba tulu avalduse esitamata ja kel võib olla õigus tagasimakse saada, ca 8600. Nendest pea pooltel isikutel võib olla õigus tagasimakse saada kõigil kolmel aastal (2014-2016) ning ülejäänutel, kas ühel või kahel aastal. Tähele tuleb panna seda, et tagasimakse avaldust saab esitada kolme aasta jooksul, ehk 2014. aasta eest on viimane aeg esitada tänavu 31. märtsil, 2015. aasta eest järgmise aasta 31. märtsil jne.

Udde sõnul võib hinnanguliselt tagasimakstav summa ulatuda kokku maksimaalselt 7,2 miljonit euroni. Ühe isiku kohta võib tagasimakstav summa ulatuda mõnekümnest eurost kuni maksimaalselt kolme aasta eest kokku 1140 euroni. 

Maksuameti juhtivspetsialisti selgitusel peavad isikud, kellel võib tekkida 2014-2016 aastate eest maksutagastus,  esitama oma vastava aasta tuludeklaratsiooni. «Kõigile pensionäridele, kellel on olemas kontaktid ning võib tekkida meie andmetel maksutagastus, saadame teavituse, » kinnitas Udde, lisades, et kõige mõttekam on oma esitamata deklaratsioonid esitada koos 2017. aasta tuludeklaratsiooniga, mida saab esitada peale 15. veebruari. 

Udde märkis, et loomulikult on võimalus ka eelmiste aastate deklaratsioone esitada elektroonselt. «Selleks tuleb avaldada meile soovi, näiteks saates vastava soovi meililefyysisik@emta.ee  ja me avame teatud ajaks vastavate deklaratsioonide esitamise keskkonna konkreetse isiku jaoks, » rääkis Udde. «Kes aga soovib ise infot, kas peaks esitama  2014-2016 aastate tuludeklaratsioonid, siis tasuks helistada meie infoliinile 880 0811 ning sealt saavad nad nõu.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles