Eesti noored pürivad kõrgkooli eelkõige kõrgema palga nimel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Värskelt avaldatud Eurobaromeetri noorte liikuvuse alasest uuringust selgub, et kõrgkooli õppima lähevad noored kõige sagedamini eesmärgiga hiljem tööle minnes kõrgemat palka saada.

Kõige tähtsama motivaatorina kõrgkooli õppima minekul nimetas tööleasumisel saadavat kõrgemat palka tervelt 32,9 protsenti küsitlusele vastanutest. Tähtsuselt teise motivaatorina tõi palga välja 29,6 protsenti noortest. Euroopa Liidu keskmine näitaja oli samal ajal vastavalt 21,7 ja 26,4 protsenti.

Tööleasumise korral nimetas 29,9 protsenti Eesti noortest suurima probleemina töökohtade puudust omandatud erialal, teine suur probleem on erialaste töökohtade väga madal palgatase, mida nimetas 30,7 protsenti Eesti noortest. Euroopa Liidus keskmiselt olid need näitajad vastavalt 30,2 ja 23,6 protsenti.

Eurobaromeetri noorte liikuvuse alane uuring viidi läbi selle aasta jaanuarist maini ja sellele vastas igas ELi liikmesriigis, Horvaatias, Islandil, Norras ja Türgis 800 kuni 1000 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles