Ülevaade: need on Eesti ihaldusväärseimad tööandjad (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype on endiselt Eesti ihaldusväärseimate tööandjate seas.
Skype on endiselt Eesti ihaldusväärseimate tööandjate seas. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Tööportaali CVKeskus.ee iga-aastasest uuringust selgusid Eesti töötajate poolt armastatuimad tööandjad ehk ettevõtted, kus eestimaalased enim töötada sooviksid. Eesti ihaldusväärseima tööandja tiitli haaras Eesti Energia.

Teise koha Eesti ihaldusväärseimate tööandjate edetabelis haaras Telia Eesti AS ja kolmandaks tõusis Skype Technologies OÜ, kes möödus 2017. aastal kolmandale kohale tulnud ettevõttest Swedbank AS, selgus uuringust.

CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuhi Henry Auväärti sõnul valiti Eesti Energia ihaldusväärseks tööandjaks, kuna vastajad leidsid, et töötajad on ettevõttes hästi tasustatud, neil on seal head karjäärivõimalused ja töötajatele on usaldatud suur vastutus. Lisaks toodi oluliste omadustena välja ka tööandja ausust, head mainet ja võimalust viia ellu olulist missiooni.  

Uuringust selgusid ka Eesti ihaldusväärseimate tööandjate omadused ehk retsept, kuidas olla Eesti tööturul kõrgelt hinnatud tööandja. Kõige tähtsamaks pidasid töövõtjad häid karjäärivõimalusi, millele järgnesid konkurentsivõimeline palgatase ja võimalus end teostada. Lisaks pidasid töövõtjad tähtsaks tööandja ausust ja head mainet tööturul ning rahvusvahelisi arenguvõimalusi. 

Suurima hüppe tegid tänavu Pipedrive OÜ, kerkides seitsme koha võrra ja haarates edetabelis 10. positsiooni, ning Tartu Ülikool, kerkides samuti seitse kohta ja haarates edetabeli 12. positsiooni. Uute tulijatena lisandusid 20 parima tööandja sekka AS Tallinna Lennujaam ja Cleveron AS.

Edetabelist on välja langenud Riigikogu, keda töövõtjad pidasid möödunud aastal ihaldusväärsete tööandjate edetabelis 10. koha vääriliseks. Lisaks pole enam 20 ihaldusväärseima tööandja edetabelis ka AS Merko Ehitus, kes saavutas möödunud aastal 16. koha.

2018. aasta uuringus hinnati tööandjaid üle 8000 korra. Lisaks parimatele tööandjatele arvestati edetabeli koostamisel ka negatiivset tagasisidet ehk töövõtjad andsid teada ka ettevõtetest, kuhu nad mitte kunagi tööle ei läheks.

CV Keskuse uuringu TOP20 tööandjat

1. Eesti Energia AS 

2. Telia Eesti AS

3. Skype Technologies OÜ

4. Swedbank AS

5. Transferwise Ltd Eesti filiaal

6. AS Tallink Grupp

7. AS LHV Pank

8. Playtech Estonia OÜ

9. ABB AS

10. Pipedrive OÜ

11. Microsoft Estonia OÜ

12. Tartu Ülikool

13. Elisa Eesti AS

14. Nortal AS

15. AS Tallinna Lennujaam

16. Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)

17. Kalev AS

18. Kaubamaja AS

19. Cleveron AS

20. AS SEB Pank

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles