Nordica: meie ei vastuta Estonian Airi võlgade eest (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NORDICA juht JAAN TAMM.
NORDICA juht JAAN TAMM. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Rahvusliku lennukompanii Nordica juht Jaan Tamm rõhutas, et nemad ei ole pankrotistunud Estonian Airi õigusjärglane ega vastuta viimase võlgade eest. 

Tamm võttis sõna eilse «Pealtnägija» saate kohta, mis rääkis Estonian Airi endiste töötajate hagist Nordica vastu, kus töötajad nõuavad 1,6 miljonit eurot saamata jäänud koondamis- või muid hüvitisi. 

Nordica juhi Tamme sõnul on hagejad oma nõude õigustuseks esitanud meelevaldseid ja ühekülgseid konstruktsioone nagu oleks Nordica omandanud Estonian Airi varasid ja väärtusi ning oleks seetõttu vastutav ka selle ettevõtte võlgade eest.

Estonian Airi endised töötajad on taotlenud kohtult neli korda hagi tagamist ja kostja kontolt 1,6 miljoni euro arestimist, kuid kohus pole seda taotlust kordagi rahuldanud.

«Vastupidi, kohus on märkinud, et Nordica näol on tegemist elujõulise ja aktiivse majandustegevusega ettevõttega. Samas ei ole hagejad ise valmis meile tagama esitatud hagiga seoses tekkivaid kulusid, mille Nordica kavatseb neilt protsessi lõppedes kindlasti sisse nõuda,» märkis Tamm.

Ta lisas, et Nordica ei ole Estonian Airi õigusjärglane, vaid täiesti uus ja iseseisev ettevõte, mis alustas oma tegevust puhtalt lehelt ilma igasuguse ebaseadusliku kaasavarata ja kasvas aja jooksul tänaseks lennuettevõtteks. «Kõik saavutatu on meie oma töö tulemus.»

Seetõttu jätkavad nad Tamme sõnul oma igapäevast tegevust häirimatult. «Nordica nimel tänan meie kliente jätkuva usalduse eest ning luban edasise arengu kõrval sel aastal pühenduda oma teenuste kvaliteedi tõstmisele. Selle eesmärgi saavutamiseks on kõik tänased hagejad, kelle hulgas on kahtlemata palju kvalifitseeritud spetsiliste, oodatud endiselt kandideerima meie vabadele töökohtadele,» ütles ta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles