Ratas: välistööjõu kaasamine soosib innovatsiooni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Frederick Florin / AFP / Scanpix

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Eesti Tööandjate Keskliidu volikoguga, et arutada suurimaid väljakutseid, millega Eesti majandus silmitsi seisab. Kohtumisel toodi esile välistööjõu kaasamise teema.

«Tööjõuturg on majandusarengu üks peamiseid kitsaskohti, mistõttu on oluline üle vaadata nii välistööjõu kaasamise põhimõtted kui ka sisemised tööjõureservid. Välistööjõudu peab kaasama viisil, mis vähendab tööturu kitsaskohti ning teeb meie inimkapitali mitmekesisemaks,» ütles Ratas. Peaminister lisas, et välistöötajate osakaalu kasv soosib innovatsiooni ja suurendab SKPd. 

Kohtumise osapooled leidsid, et Tööandjate Keskliidu volikoguga tihedam koostöö majandusarengu valitsuskomisjoniga on igati tervitatav ning peagi toimub ka esimene ühisistung.

«Kiire majanduskasvu tagatiseks on eelkõige ettevõtjate targad otsused ning nende valmisolek nii riski võtta kui ka oma töötajate ja terve ühiskonna heaolusse panustada. Riigi roll on neid siinkohal igati toetada,» rõhutas Ratas. Ta tõi ühtlasi välja, et meie naaberriigis Soomes osalevad analoogse komisjoni töös regulaarselt nii tööandjate kui ka töötajate esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles