Eesti Raudtee otsib vallandatud Fedorenko asemele uut liiklusdirektorit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 19OCT17
Raudtee
VILJANDI, EESTI, 19OCT17 Raudtee Foto: Elmo Riig / Sakala

AS Eesti Raudtee kuulutas välja konkursi liiklusdirektori ametikoha täitmiseks; ettevõte lõpetas jaanuari alguses töölepingu kaitsepolitseiameti poolt altkäemaksu võtmises kinni peetud varasemalt ametit pidanud juhatuse liikmega Sergei Fedorenkoga.

Liiklusdirektori töö on liiklusteenistuse juhtimine, raudtee arengukavade väljatöötamine, investeeringute juhtimine ja raudteeliikluse IT-süsteemide juhtimine ja ajakohastamine, seisab kuulutuses.

Kandidaadilt oodatakse magistrikraadi, viieaastast juhtimiskogemust ja soovitatavalt infotehnoloogiliste süsteemide juhtimise kogemust. Kandideerimise tähtaeg on 24. jaanuar.

Harju maakohus võttis detsembri keskel vahi alla Eesti Raudtee juhatuse liikme Sergei Fedorenko, keda kaitsepolitsei (kapo) kahtlustab altkäemaksu võtmises.

Fedorenko vahistamist taotles riigiprokuratuur ja kohus oli sellega päri. Ühtlasi vahistas kohus eeluurimise ajaks ka altkäemaksu andmises kahtlustatavana veduriveofirma E.R.S.-i juhatuse esimees Sergei Balõbin. Ülejäänud kahtlusaluseid ei vahistatud.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad altkäemaksu andmist ja võtmist.

Kapo ametnikud viibisid ka terminalioperaatori Vopak E.O.S. ja selle tütarettevõtte E.R.S. bürooruumides tutvudes E.R.S.-i tegevust puudutava dokumentatsiooniga – mõlemad ettevõtted lubavad seejuures ametkondadega koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles