Vichmanni ja Kruuda võlavaidlus läheb uuesti maakohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Marcel Vichmanni ettevõtte OÜ Best Idea 15-miljoni euro suurune võlanõue Oliver Kruuda ja tema likvideerimisel oleva ettevõtte AS Rubla vastu läheb uuesti maakohtule arutamisele.

Riigikohtu tsiviilkolleegium nõustus kolmapäevase otsusega Kruuda ja AS Rubla seisukohtadega, millega tühistas esialgse Harju maakohtu otsuse ning saatis asja maakohtule uueks läbivaatamiseks.

OÜ Best Idea esitas 11. septembril 2015. aastal Harju maakohtule hagi, milles palus Oliver Kruudalt ja AS Rublalt solidaarselt välja mõista 14,2 miljonit eurot, millest põhinõue on 8,5 miljonit eurot ja intress 5,7 miljonit eurot ning viivise. Samuti palus hageja AS Rublalt välja mõista 487 500 eurot.

Harju maakohus tegi 2016. aasta 20. juunil vaheotsuse, mille kohaselt on Oliver Kruuda ja AS Rubla mõlemad OÜ Best Idea nõude suhtes võlgnikud, kuid ei käsitlenud nõude suurust.

Kruuda ja AS Rubla pöördusid Tallinna ringkonnakohtusse, mis tühistas maakohtu otsuse ja saatis asja uuesti läbivaatamiseks, sest kohus leidis, et Oliver Kruuda ei ole nõude osas võlgnik, vaid AS Rubla võlgnevuse käendaja.

Vichmanni Best Idea pöördus omakorda riigikohtusse, väites, et ringkonnakohus eksis ning et Oliver Kruuda on siiski AS Rubla kohustustega ühinenud ehk on võlgnik.

Riigikohtu kolleegium käenduse või kohustustega ühinemise vaidlust ei käsitlenud, vaid tuvastas maakohtu vaheotsuses veel täiendava puuduse, kuivõrd maakohus ei käsitlenud piisavalt nõuete suurust ja nende õigsust.

Oliver Kruudale kuuluv AS Rubla on alates 2015. aastast likvideerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles