Narvas pandi Nazarbajevi ja Korbi nimel püsti kummaline krüptoäri

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: anycoin.news

Kaks mitmeski mõttes tuntud Narva meest panid püsti kummalise internetiäri ning nende innustajaks ei olevat seejuures ei keegi muu kui Kasahstani president Nursultan Nazarbajev ja toetajaks riigikogu liige Mihhail Korb.

Ettevõtmise taga on mittetulundusühing G-Global Development Community ning selle taga on varem mitmeid töötukassa projekte kihva keeranud Deniss Tsõro ja Ida-Eesti  erahariduse valdkonna aktivist Hanon Barabaner.

Nad on püsti pannud portaali G-Global Business ning selle näiliseks eesmärgiks on luua justkui üleilmne uus krüptovaluuta nimega G-Global. Just üleilmselt tunnustatud krüptoraha loomise Nursultan Nazarbajev Astana majanduskonverentsil tõesti teinud oli.

Tsõro ja Barabanev on oma portaali loomisel sellest ideest aga aru saanud omamoodi. Nemad on loonud portaali, kus krüptovaluutaks nimetatakse tavapärast töövahendusportaali – täpsemalt saab endale hea raha eest portaali vahendusel väidetavate asjatundjate käest nõu küsida.

«G-Global Business Portal on loomas uut krüptovaluutat, mille aluseks on inimlik intellektuaalne potentsiaal,» teatas ettevõte. Seega on sisuliselt tegemist veebipõhise konsultatsiooniäriga.

Tõsi, ettevõtte teatel on plaanis G-Globali süsteemiga liita kellelegi Sergei Sergienkole kuuluva ChronoBanki krüptoraha niega TIME.

G-Globali teatel on neile toetust avaldanud ka riigikogu keskerakondlasest liige Mihhail Korb.

Deniss Tsõro on varem tuntust kogunud sellega, et jättis OÜ Sotsiaalne Õppekeskus juhina täitmata töötukassa tellitud arvutikoolitusi. Tema suhtes viidi läbi ka kriminaalasi seoses Sotsiaalse Adaptatsiooni Keskuse rahaasjadega.

Majandusteaduste doktor Hanon Barabaner on juhtinud Sillamäe majandus- ja juhtimisinstituuti ning tegevuse lõpetanud venekeelset kooli Ecomen, ta on Eesti Vene Akadeemilise Seltsi aseesimees ja Euraasia Teadlaste Majandusklubi üks asutajatest – see organisatsioon korraldabki Astanas majandusfoorumeid.

Postimees kirjutas juba aastal 2006, kuidas justiitsministeerium toetas Tsõro rajatavat sotsiaalse adaptatsiooni keskust (SAK) 231 375 krooniga vaatamata narkoennetusega tegelevate ühingute korduvatele hoiatustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles