Investor Mari ostis roboteid (1)

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Alustasin uut aastat oma seniste investeeringutega võrreldes täiesti uue suunaga, mis võib olla tõeline tulevikuteema minu portfelli jaoks.

Muidugi võib see olla ka häving, aga pigem siiski mitte. Nimelt ostsin robootika ja automaatikaga tegelevaid ettevõtteid koondavaid ETFi (börsil kaubeldav fond) Robo Global Robotics&Automation .  Yahoo Finance näiteks nimetab Robo-t üheks parimaks tehnoloogia ETFiks praegu üldse.

Ostsin fondi 25 osakut, hinnaga 43,57 dollarit tükist, teenustasu maksin 16,39 dollarit. Tegin tehingu eelmisel reedel ja tore oli täna oma internetipanka avades näha, et olen juba üle 27 euro kasumit teeninud. Loodetavasti on see alles algus.

Üldse tunnen ennast üsna ära tinistatuna praegu kõige selle tehisintellekti ja robootika teemadel. Olen viimastel nädalatel erinevate ettevõtete ja ETFide kohta päris palju lugenud ja tundub väga põnev ning perspektiivikas ala. Võimalik, et teen selles valdkonnas veel vähemalt ühe ostu, aga äkki isegi rohkem. Ajal, kui igal pool räägitakse aina rohkem automatiseerimisest, inimeste asendamisest robotitega, asjade internetist ja muust sellisest, tundus tark sellele rongile hüpata.

Aasta on alanud ka juba olemasolevate investeeringute suhtes rõõmsalt. Isegi murelapse Tallinna Veega on seis pisut parem, kuigi üldjoontes on miinus siiski endiselt kopsakas. See on hetkel ainus investeering, mille müümisele olen mõelnud, aga praegu seda teha pole vast mõtet. Loodan endiselt, et ehk kosub veidi.

Minu portfelli üks priimuseid Šiauliai on hea tervise juures ka tänavu, samamoodi LHV ja muidugi Harju Elekter. Viimane pole mitte ainult eelmisel aastal võimsa tõusu teinud väärtpaber, vaid tegu on kümne aasta kõige parema tootlusega aktsiaga.

Minu kolm fondiinvesteeringut- Jaapani autotootjad, USA suurfirmad ja robootika- on hetkel kõik plussis. Ilmselt ostan lähiajal just fonde juurde, kuna hoian kinni algsest plaanist olla pikaajaline investor ja mõelda oma portfelli täitmisel mitte niivõrd lühiajalisele kasule, vaid pigem pensioni peale.

Kes on Mari?

Investor Mari on Postimehe välja mõeldud investor, kes sai 7000-eurose päranduse, mille kavatseb lähiajal täies mahus investeerida.

Seejärel jätkab Mari investeeringuid juba igakuistest säästudest väiksemate summade kaupa.

Investor Mari annab lugejatele vähemalt korra kuus oma uutest ostudest, edusammudest või tagasilöökidest teada.

Investor Mari ei tee mõne ettevõtte aktsiatega tehinguid ajal, mil on teada, et selle ettevõtte kohta on tulemas oluline uudis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles