Külmalaine päästis metsamehed kõige hullemast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe talv metsas.
Soe talv metsas. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tavapärasest sajusem sügis on kergitanud puidu hinda, kuid metsatöötlejad ja puidu väljavedajad on ilmaolude tõttu pidanud sundpuhkust pidama ja kahju kannatama.

Kui veel läinud nädalal olid metsad nii vesised, et masinatega metsa tegema ja puitu välja vedama ei pääsenud, siis läinud nädala lõpus saabunud külmakraadid on olukorda leevendanud, vahendab Lääne Elu.

«Külm, mis nüüd tuli, päästis kriisist,» ütles Läänemaa metsaühistu ja Eesti erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link. Ta lisas, et praegu võib metsatööde tingimusi isegi ideaalseks nimetada, sest külmakraadid on, lund aga mitte.

Raimo Rüütli ettevõte oli sunnitud kolm kuud pausi pidama, sest masinatega metsa ei pääsenud, kuid panga ees on ta seni oma kohustustega hakkama saanud: «Kui sel kuul oleks ka metsas pehme olnud, oleks keeruline olnud.»

Loe lähemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles