Kallim õlu pole maapoodidele veel surmahoopi andnud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol
Alkohol Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui mullu pelgasid väikepoodide pidajad, et alkoholi järsud aktsiisitõusud võivad maapoode üksteise järel välja suretada, siis olgugi, et õlut on vähem ostetud, ei ole näiteks Saaremaal midagi drastilist seni veel juhtunud.

Laimjalas ja Kallemäel külapoodi pidav Paios OÜ juhatuse liige Liivi Saagpakk tõdes, et müük on vähenenud õige natukene, vahendab Saarte Hääl.

Pärast aktsiisitõusu mullu juulis on koguseliselt kahanenud just lahjemate alkohoolsete jookide nagu õlu ja siider müü. «Esialgu, kui tulid esimesed kallimad õlled, tõmbas müük veidi tagasi, aga suhteliselt ruttu see siiski stabiliseerus,» sõnas Liivi Saagpakk.

Kiratsis Saksa talupoodi pidavale Tõnu Mungale aga tundub, et aktsiisitõus on mõjutanud tarbijate valikut ehk hoopiski kvaliteetsema alkoholi poole. «Veidi vähem on ostetud viina ja õlut, aga mõju ei ole väga tuntav,» märkis Munk.

Kõnealusel teemal muidugi räägitakse ka poes palju ja teema on kahtlemata päevakorral. «Aga need külafilosoofid, kes maapoes käivad, ostavad oma alkoholi ikka siit, nemad Lätti minna ei saa,» sõnas talupoe pidaja, kes arvab, et Lätis käib rohkem jõukam rahvas ja keskklass.

Mis puutub Saaremaa tarbijate ühistusse, kel on poode nii maal kui linnas, siis selle juhatuse esimehe Kalle Koovi sõnul näitavad müügiandmed alkoholi tooterühmas kahe-kolmeprotsendilist koguselist langust.

Samal ajal on Koovi sõnul STÜ poodides suurenenud mitte­alkohoolsete jookide müügikogused. «Vesi, karastus- ja alkoholivabad tooted on IN (moes – ingl k)!» kinnitas ta. 

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles