Ettevõtjad: avalikud maksuotsused lööks õhu puhtamaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Mägus
Felix Mägus Foto: Liis Treimann

Pärast mõneaastast varjusurma on taaselustunud idee avalikustada maksuotsused, muudatus teeks ettevõtjate hinnangul ärikeskkonna läbipaistvamaks.

«Ega sellel ettepanekul ei ole mingit konksu või tagamõtet, asi on tegelikult väga lihtne, kui on mingi viis, kuidas ärikeskkonda läbipaistvamaks ja ausamaks teha, siis selle ettepaneku me ka teeme,» rääkis kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts, viidates läbirääkimistele rahandusministeeriumiga, kus koda on teinud ettepaneku avalikustada maksu- ja tolliameti kodulehel nende tehtud maksuotsused, vahendab Äripäev.

Nordic Hotelsi juhatuse liikme Felix Mägusa sõnul oleks mõju ennekõike üldise läbipaistvuse huvides: «Ikka tuleb aeg-ajalt partnerite tausta uurida, nii teistel ettevõtetel sektoris, kui neil, kes on meie kliendid või kelle kliendid meie parasjagu oleme, paratamatult tuleb seda vahel ette.»

Mägusaga nõustus ka Salvesti omanik Veljo Ipits. «Ei usu, et avalikustamine kuigipalju kedagi kahjustada võiks, kui, siis peab olema tegu väga konkreetse niši ja väheste konkurentidega sektoriga.»

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles