Steve Ballmer külastab Eestis Skype`i

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti juht Steve Ballmer.
Microsofti juht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX.

Microsofti juht Steve Ballmer saabus eralennukiga Tallinna, et Skype’i arenduskeskusega tutvuda, kirjutab Äripäev 

Tarkvaragigant Microsoft teatas sel nädalal, et  ostab internetitelefoni Skype 8,5 miljardi dollari eest.

Skype'ist saab Microsofti äridivisjoni osa ning selle praegune juht Tony Bates nimetatakse Microsoft Skype Divisjoni presidendiks.

Kuigi eestlastest kaasasutajad müüsid oma osaluse Skype’is juba 2005. aastal, peetakse ettevõtet tänaseni «Eesti omaks», kuna siit on firma edulugu ja kasv alguse saanud ning Tallinnas asub ka ettevõtte peamine arenduskeskus.

Praegu kasutavad Skype’i üle maailma kümned miljonid inimesed ning teenuse kasutajate arv suureneb pidevalt. Kiire kasv ja areng on olnud ka põhjuseks, miks on Skype’i ümber hakanud tiirlema võimsad kosilasekandidaadid.

Veel eelmisel nädalal levisid rahvusvahelises meedias spekulatsioonid, mille kohaselt olid Skype’ist huvitatud nii Facebook kui Google.

Kuigi Microsofti makstavast summast Eestisse midagi ei jõua, on Skype’il maailma ühe tuntuma ja võimsama tehnoloogiafirma koosseisus kindlasti hea võimalus veelgi kiiremini kasvada ja uusi kliente haarata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles