Arakas: kinnisvaramaksu mõtet tuleb arutada (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas
Viljar Arakas Foto: Eero Vabamägi

Ärikinnisvara arendaja Viljar Arakase sõnul tasub Siim Kallase välja käidud omavalitsuste kinnisvaramaksu mõtet kindlasti edasi arutada.

«Positiivses mõttes oli seda oodata, et kui Siim Kallas asub Viimsi vallavanemaks, siis hakkab asju juhtuma. Mitte üksnes Viimsi-keskselt, vaid just nimelt valla kui kohaliku omavalitsuse mõiste ja sisu kaasajastamisel ning uuesti lahtimõtestamisel,» sõnas Arakas Kallase mõttearenduse osas kohalike omavalitsuste finantsolukorra teemal, vahendab Äripäev.

«Kinnisvara alal tegutseva inimesena peaksin ma professioonist tulenevalt võitlema kõigiti kinnisvaramaksu vastu. Samas kas või Tallinnas kehtib ärimaale seadusejärgne maksimaalne maksumäär juba nii ehk naa, ilma et sellest väga palju juttu oleks,» lisas Arakas, kes leiab, et Kallase probleemipüstitus oli väga praktiline ja mõistetav.

Kallas tõstatas eile omavalitsuste tulubaasi ümberhindamisest rääkides taas kinnisvaramaksu kogumise võimaluse, mida Eestis erinevalt paljudest teistest riikidest ei ole kasutatud.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles