Ford investeerib elektriautodesse 11 miljardit dollarit

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Mustang Bullitt Detroidi autonäitusel.
Ford Mustang Bullitt Detroidi autonäitusel. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Ford teatas pühapäeval toimunud Detroidi autonäitusel, et plaanib 2022. aastaks investeerida elektriautode arendamisse 11 miljardit dollarit.

Ford plaanib järgmise viie aasta jooksul lasta välja 16 üleni elektrilist mudelit, millest esimesed peaks saabuma kusagil 2020. aastal. Investeeringuga üritab Ford sammu pidada oma peamiste konkurentidega nagu General Motors, kes plaanib 2023. aastaks anda välja 20 elektrilist mudelit.

Samuti lubas Ford uut üleni elektrilist sportmaasturit, mille nimi on vähemalt hetkel «Mach 1». Millal täpsemalt sellist autot näha võib, seda autotootja ei täpsustanud.

Kolm kuud tagasi asutas Ford elektriautosid uuriva grupi nimega Team Edisson, mille eesmärgiks on uurida elektrilisi tehnoloogiaid ja autode elektriliseks muutmist.

Terve globaalne autotööstus paistab hetkel liikuvat osaliselt või üleni elektriliseks muutumise suunas. Mercedes on lubanud 2022. aastaks elektrilisi versioone kõigist oma praegustest mudelitest. Volvo lubas 2019. aastal lõpetatada ainult bensiinil töötavate autode valmistamise ja Volkswagen tahab muuta kõik oma sõidukid 2030. aastaks üleni elektriliseks.

Fordi suure lubaduse muudab muidugi mõnevõrra irooniliseks tõsiasi, et samal autonäitusel tutvustasid nad ka uut Rangerit, Edge ST'd ja Mustang Bullitit, mis on kõik korraliku bensiinihimuga masinad. Võib-olla tasuks Fordi suuri lubadusi võtta mõningase skeptilisusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles