Ettevõte kahtleb konkurentsiameti sõltumatuses

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu, kelle valitsemisalasse on konkurentsiamet viimased kaks aastat kuulunud, ei kahtle ameti sõltumatuses, kuigi plaanib selle töö tõhustamise valitsuskabinetis alanud aastal jutuks võtta.
Justiitsminister Urmas Reinsalu, kelle valitsemisalasse on konkurentsiamet viimased kaks aastat kuulunud, ei kahtle ameti sõltumatuses, kuigi plaanib selle töö tõhustamise valitsuskabinetis alanud aastal jutuks võtta. Foto: Liis Treimann

Kuigi viimastest aastatest on näiteid, et konkurentsiamet on suutnud end turureguleerijana kehtestada, on samal ajal ka juhtumeid, mis on tekitanud kahtlusi ameti erapooletuses. Justiitsministri kinnitusel on plaanis ameti töö parandamist arutada sel aastal valitsuskabinetis.

«Eesti Vabariigis ei ole tagatud tõhus konkurentsijärelvalve,» märkis veidi rohkem kui aasta aega tagasi, 13. detsembril 2016. aastal justiitsministrile Urmas Reinsalule saadetud kirjas Viru Keemia Grupp (VKG).  2. detsembril 2016. aastal saatis AS Eesti Keskkonnateenused otse konkurentsiametile kaebuse Eesti Energia konkurentsi kahjustava tegevuse osas jäätmeturul. Konkurentsiameti töö osas on samas ka teistes sektorites väljendatud muret, et ameti käed jäävad praegu kohati liiga lühikeseks. Näiteks on apteekide omanikud on korduvalt kurtnud, et konkurentsiamet ei suuda tuvastada tankistiskeeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles