Leedu keskpank loob platvormi plokiahela arendamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plokiahelat kasutatakse krüptovaluutade puhul, aga näiteks ka Guardtime’i logide turbelahenduses
Plokiahelat kasutatakse krüptovaluutade puhul, aga näiteks ka Guardtime’i logide turbelahenduses Foto: SCANPIX

Leedu keskpank loob LBChaini nimelise platvormi, et ettevõtted saaksid arendada ja katsetada plokiahela põhiseid lahendusi ja teenuseid, teatas keskpank.

«Selle tehnoloogia reguleeritud arengu võimaldamine pakub meie riigile soodsaid investeerimisvõimalusi ja talentide ligimeelitamist. Samuti hoogustab see innovatsiooni,» ütles keskpanga nõukogu liige Marius Jurgilas.

Tema sõnul on plokiahela tehnoloogia eriti paljulubav valdkondades, kus on tähtis andmete turvalisus ja usaldusväärsus. Näitena tõi ta finantstehingud ja elektroonilise hääletamise.

Keskpanga teatel aitaks platvorm nii Leedu kui rahvusvahelistel firmadel omandada uusi teadmisi, uurida plokiahela tehnoloogiat ning arendada sellepõhiseid teenuseid.

Plaanide kohaselt on platvorm kättesaadav vaid innovaatilistele firmadele, mis valitakse välja teatud kriteeriumite alusel. LBChaini platvorm võib keskpanga hinnangul valmida 2019. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles