Kas mõjukaim eestlane? Ardo Hanssoni kommentaar kergitas euro kurssi ja Saksamaa võlakirjade intresse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson.
Ardo Hansson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Panga presidendi ja Euroopa Keskpanga nõukogu liikme Ardo Hanssoni kommentaari Saksamaa ajalehele selle kohta, et Euroopa Keskpank (EKP) võiks septembris võlakirjaostude programmi lõpetada, kergitas nii euro kurssi kui ka Saksamaa võlakirjade intressi.

Saksamaa 10-aastaste võlakirjade intress, mis on Eurotsooni võlaintresside võrdlusbaas (benchmark), kerkis 0,526 protsendini ehk kõrgeimale tasemele alates oktoobrist ning euro tugevnes kolme aasta kõrgeimale tasemele 1,2293 dollarini.

Turgude reaktsioon Hanssoni kommentaarile tuli eile õhtul, kui Saksamaa ajaleht Boersen-Zeitung avaldas temaga intervjuu, kus ta leidis, et sobivate arengute korral võiks EKP septembris rahatrükki lõpetada.

«Varsti on kindlasti sobiv aeg meie netovaraostude osatähtsuse vähendamiseks ja potentsiaal nende lõpetamiseks,» selgitas Hansson, kes on üks neist, kes EKP rahatrükki põhjustab. «Viimane samm nullini pole enam suureks probleemiks. Erilist peenhäälestust pole vaja enam teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles