Reinsalu nimetab VEB fondi kahjudega seoses ametisse eriuurija (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu menetluses on eelnõu, mis näeb ette Eesti Panga kasumist VEB fondi sertifikaadiomanikele aastaid tagasi tekitatud kahju kompenseerimise,  justiitsminister Urmas Reinsalu ütles, et kavatseb seoses sellega nimetada ametisse eriuurija.

«Minu seisukoht on, et tegemist on nii keeruka ja tõsise küsimusega, et olen vajalikuks pidanud, et justiitsministeerium nimetab ametisse eriuurija – inimese, kes sõltumatult koostaks selle kohta raporti,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu ERRile. «Ma olen teinud selle ettepaneku endisele justiitsministrile Kaido Kamale, kelle ministriajal mingeid otsuseid ka langetati. Vähemalt tänase vestluse pinnalt ta andis mulle jaatava vastuse.»

Eelnõu autorid on viis saadikut Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Vabaerakonna fraktsioonist ning eelnõu ettepanek on, et parlament teeb ettevaatava otsuse, millega suunataks riigieelarvesse laekunud keskpanga iga-aastastest kasumieraldisest sertifikaadiomanikele 50 protsenti kuni kogu hüvitise lõpliku tasumiseni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles