Galerii: Indoneesia börsihoone varises kokku, kümned said viga

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia pealinnas Jakartas kukkus esmaspäeval kokku börsihoone peahalli peale vaatav poolkorrus, vigastades nii kümneid inimesi.

Kohaliku politsei sõnul sai viga vähemalt 77 inimest. Keegi õnneks surma ei saanud. Võimude sõnul ei olnud varingu põhjuseks terrorism, kuigi sama hoone ees õhkasid 2000. aasta septembris islamiäärmuslased autopommi.

Varingu käigus said viga ka hoonet külastanud kooliõpilased. Pärast seda, kui politsei piiras hoone sisse, viidi kohapealt mitmed inimesed kanderaamiga minema.

Aktsiabörsi direktor Tito Sulistio ütles, et börs katab kõigi kannatanute ravikulud. Indoneesia rahandusminister Sri Mulyani Indrawati avaldas aga lootust, et varing ei hirmutanud investoreid Kagu-Aasia saareriiki investeerimast.

Indoneesias ei peeta sageli ohutusnõuetest kuigi tugevalt kinni, sest võimud ei jõusta neid. Eelmisel aastal hukkus ilutulestiku tehases alanud põlengus üle 50 inimese. Politsei uurimine tegi hiljem kindlaks, et tehases eirati sageli ohutusnõudeid.

Allikas: The Epoch Times
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles