Krüptoraha kaevandaja pani tootmisüksuse püsti VKG territooriumile

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG hooned
VKG hooned Foto: SCANPIX

Mullu novembris sõlmis kontsern Viru Keemia Grupp rendilepingu Eesti kapitalil põhineva ettevõttega Nordcoin Mining OÜ, kes paigaldas kontserni tootmisterritooriumil krüptoraha kaevandamiseks vajaliku konteinerpargi.

Mullu novembris sõlmis kontsern Viru Keemia Grupp rendilepingu Eesti kapitalil põhineva ettevõttega Nordcoin Mining OÜ, kes paigaldas kontserni tootmisterritooriumil krüptoraha kaevandamiseks vajaliku konteinerpargi.

Peamine ressurss, mida krüptoraha kaevandajad kasutavad, on elektrienergia. Olles Eestis teine elektrienergiatootja, on Viru Keemia Grupp suurendanud oma põlevkivi ja elektrienergia tootmismahtusid. Toodetud elektrienergiat saabki kaevandamiseks kasutada.

Krüptokaevanduse paiknemine elektrijaama vahetus läheduses on kasulik nii kaevandajale kui ka kontsernile. Kaevandaja saab märkimisväärselt optimeerida liitumistasu ning elektri- ja kommunikatsioonikulusid. Kontserni jaoks on aga see võimalus toodangu realiseerimiseks ja püsiv ööpäevane koormusgraafik tootmisvõimsustele.

VKG juhatuse aseesimees ja tehnikadirektor Meelis Eldermann peab koha valikut sümboolseks ja majanduslikult pooltele kasulikuks. «Ida-Virumaa läheb maailma digitrendidega kaasa ning nüüdseks kaevandatakse regioonis krüptoraha. Regiooni ärikeskkonna mitmekesistamine on kindla positiivse mõjuga Ida-Viru mainele, kohalikule kogukonnale ning suurendab investorite huvi,» ütles Eldermann.

«Meie värskelt alanud koostöö on huvitav ja arendav mõlemale osapoolele,» kommenteeris Nordcoin Mining OÜ juhatuse liige Hermes Brambat.

Koostööpartneri valikul oli Nordcoin Mining OÜ jaoks oluline energia ja ühenduste loomise hind ning võimalus paigutada spetsiaalselt krüptovaluutade kaevandamiseks ümber ehitatud 40-jalased merekonteinerid võimalikult mugavalt ja turvaliselt territooriumile, kus on ka laienemisvõimalus.

«Praegu on lõppemas prototüüpkonteineri katseperiood ning juba veebruarist alustab meie krüptokaevandus tööd täisvõimsusel ning algab uute konteinerite ehitus,» lisas Brambat.

Esimesed krüptoraha kaevandamise serverid pingestati mullu detsembri keskel ning kui praegune tarbimisvõimsus moodustab 300 kW, siis juba lähitulevikus on plaan seda kümnekordistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles