Sõiduproov. Ford EcoSport: Visa hing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford EcoSport.
Ford EcoSport. Foto: tootja

Tal ei ole 1001 värvivalikut ega kosmilist kujustust, ometi tahab ta visalt kinnitada kanda klassis, kus välimus on argument. Oma eelmise kehastusega võrreldes on Ford EcoSport kindlalt kõva edasiminek igas mõttes.

Raske on ette kujutada, kuidas sündis mudelinimi EcoSport ja mismoodi puges see läbi kogu koosolekute, ajurünnakute ja kinnituste ahela kadalipu. Pole keeruline märgata, et nimi koosneb kahest osast: «spordist» ja «öko-st». Aga sport on ju olemuselt priiskamine! Sporti tehakse siis, kui varusid ja vahendeid on laialt käes. Sport ei saa mingi nipiga olla öko-. Sport on kõige öko- vastand, telje teine ots. Ja ometi, siin ta on, vastuolulisest nimest hoolimata – Ford EcoSport oma uues kehastuses.

Osavasti märkamatuks jäädes on Fordi väikseim džiip Euroopa autoostja ökosüsteemis püüdnud oma kohta leida juba 2013. aastast. Märkamatuks jäämise põhjuste otsimisel tuleb pilk suunata hoopis Lõuna-Ameerikasse. Seal müüb EcoSporti nime kandev sõiduriist mühinal. Ja on seda teinud juba aastaid. Lõuna-Ameerika EcoSport meeldib lõuna-ameeriklastele, kuid selle sugemetega sõiduriist, millega Ford üritas mõnda aega Vanas Maailmas kanda kinnitada, jättis eurooplased külmaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles