Valitsusliit vaidleb, amet liigub edasi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Samal ajal kui Keskerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) alles vaidlevad tasuta ühistranspordi üle, jätkab maanteeamet majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni plaani elluviimist. Selle kohaselt määratakse 1. juulil kõigile maakonnaliinide piletitele kohustuslikus korras nullhind, ühistranspordikeskustele ei jää mingit valikuvõimalust.

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson ütles, et praegu uuendatakse veolepinguid nii, et piletikomponenti hakkab teisest poolaastast kinni maksma riik. «Selle ülesande on meile pannud ministeerium,» sõnas ta.

Tasuta maakonnatransport tuleb juulis kohustuslikus korras kõikjal, erandeid pole. «Kuna meil toimub maakondlikus ühistranspordis ikkagi ühetaoline kohtlemine, siis kui on tasuta transport, siis on kõikidel tasuta transport. See raha on olemas ja seda ei saa millekski muuks kasutada, kui ainult piletitulu kompenseerimiseks,» selgitas Williamson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles