Taani tomatikasvatajast saab Euroopa suurim ravikanepi tootja (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: AFP/Scapix

Taani tomatikuningaks tituleeritud Mads Pedersen tahab koos Kanada partneriga püsti panna Euroopa suurima ravikanepi kasvanduse. 

Mehe ambitsioon tõukub Taani valitsuse otsusest, mis lubab alates käesolevast aastast arstidel teatud juhtudel patsientidele ravikanepit välja kirjutada. Samuti legaliseeriti riigis ravikanepi kasvatamine. Esialgu on tegemist nelja aasta pikkuse pilootprojektiga, kirjutab The Local

Pedersen rajab koos Kanada ettevõtte Auroraga kanepipõllud Taani suuruselt kolmanda linna Odense lähedale. Tootmisega soovitakse alustada järgmisel aastal. «Selliseid võimalusi tuleb ainult üks kord elus,» kommenteeris mees.

Investeeringu suurus on umbes 33,5 miljonit eurot. See võimaldab kanepikasvanduse käima panna umbes 13 jalgpalliväljaku suurusel alal. Tööd saab ligikaudu 150 inimest.

Mehe sõnul on tal tänu tomatikasvatusele olemas vajalikud teadmised nii taimeteaduse kui logistika vallas, mis aitavad ravikanepiäri tööle saada. Kui Pederseni projekt õnnestub, saab temast Euroopa suurim ravikanepi tootja.

Taani terviseameti (Lægemiddelstyrelsen) teatel on ravikanep ette nähtud sclerosis multiplexi, krooniliste seljavalude ning keemiaraviga kaasnevate iiveldus- ja oksendamishoogude leevendamiseks.

Tegu on esimese sammuga, mis leevendab Taani senist jäika poliitikat kanepisse. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles